Oorsprong

Stainiq stamt af uit een creatieve familie waarin  generaties vakmannen altijd hebben laten zien hoe gaaf het is om zelf meubels te maken. Creatieve gedachtes kunnen worden vertaald in iets geweldigs als je maar weet hoe. De positieve reacties van vrienden en familie op zelfgemaakte meubels hebben uiteindelijk geleid tot het bedrijf STAINIQ. Hier wordt met passie over meubels nagedacht, met als belangrijke uitgangspositie, geen massa productie maar unieke ontwerpen van hoge kwaliteit.

Kwaliteit is de trots van vakmanschap

Kwaliteit is de trots van vakmanschap. We zijn zelf de ontwerper en producent en hebben daarmee de kwaliteit in eigen hand. Stainiq schenkt aandacht aan de materiaalkeuze en de krachtlijnen in de producten. De extra aandacht die in ieder product wordt gestoken zal u niet ontgaan. Onze kwaliteit wordt onderbouwd door de moderne techniek, middels eindige elementenberekeningen. 

De Minimalistic bijzettafel wordt bijvoorbeeld geleverd met een massief stalen blad. Bij het opbeuren van deze tafel voel je de kwaliteit van een Stainiq product. Door het massief stalen blad is de afwerking een lust voor het oog, geen randen waar vuil tussen kan gaan zitten aan de bovenzijde van het blad. 

Locatie

Stainiq is gevestigd in Haaksbergen, zoals men vroeger zei; het dorp bevindt zich onder de rook van de metaalfabrieken van Hengelo. De creativiteit zit hier in de bodem.