Materialen

Stainiq kiest uitsluitend voor de hoogste kwaliteit materialen. Alleen op deze manier kunnen we een perfect eindresultaat bij u afleveren. Wij vinden het belangrijk om u meer te vertellen over de materialen die zijn toegepast. Er bestaat bijvoorbeeld veel verwarring omtrent het begrip RVS.

Materiaalkeuze

Waarschijnlijk is het u al opgevallen dat Stainiq hele slanke en minimalistische meubels ontwerpt. Om dit slanke frame mogelijk te maken en toch de benodigde sterkte te krijgen wordt uitsluitend voor hoogwaardige materialen gekozen. 

Naast meubels van staal wordt in een aantal meubels van ons gewerkt met roestvast staal en natuursteen. Bij de Minimalistic bijzettafel is bijvoorbeeld bewust gekozen voor staal, beschermd door twee lagen poeder-coating. Dit om de tafel een robuuste uitstraling te geven en de bijzettafel toch sterk genoeg te construeren. Het gekozen staal heeft een hogere treksterkte dan het veelgebruikte roestvast staal. Als uitgangspositie hierin is de 0,2% rekgrens genomen. Dit is de grens waarbij het materiaal, als je er aan gaat trekken plastisch vervormd. In normaal Nederlands vertaald is dit de grens waarbij het materiaal blijvend vervormd. Ieder materiaal rekt namelijk uit wanneer er aan wordt getrokken, bij een elastiek is dit erg goed te zien en bij staal nagenoeg niet. 

Roestvast staal

Zoals de naam al aangeeft en waarschijnlijk bij u bekend als roestvrij staal is het materiaal roestvast. Vaak verward met roestvrij. Technici en metallurgen spreken vaak over roestvast omdat dit materiaal wel kan roesten. Afhankelijk van de toepassing wordt gekozen voor een bepaalde legering roestvast staal. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen honderden legeringen RVS.

Er bestaat veel verwarring omtrent het begrip roestvast staal. Er mag pas van roest vast staal worden gesproken wanneer staal 11 tot 12% chroom en maximaal 1.2% koolstof bevat. Naast de hierboven aangegeven legeringselementen bevat dit staalsoort molybdeen, titanium, mangaan, stikstof en silicium.

RVS legering - AISI 304

Een veel toegepast materiaal in de meubelbranche en ook in de RVS meubels van Stainiq is AISI 304. Dit materiaal is goed lasbaar en corrosiebestendig. Het materiaal is meer dan geschikt om toegepast te worden in een design meubel.

Ook wordt dit materiaal erg veel toegepast in de industrie. In uitzonderlijke gevallen, waar bijvoorbeeld contact wordt gemaakt met extreme chemicaliën of wanneer een constructie extreem wordt belast wordt voor andere legeringssamenstellingen gekozen.

Natuursteen

Niet alle meubels die door Stainiq zijn gemaakt staan op deze website. Ons bedrijf is heel klein begonnen en daarmee door mond op mond reclame groter en groter geworden. Heeft u interesse in een meubel van natuursteen? Houdt onze website in de gaten of schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen om een meubel op maat te laten produceren of een bestaand ontwerp te voorzien van een natuurstenen blad.

Bedrijfsgegevens

STAINIQ
kvk nummer: 70157154
De Volmer 142
7482HC Haaksbergen
Nederland

Betaalwijzen

iDeal_betalen-logo-stainiq
stainiq paypal logo
bancontact

Wij versturen met

DHL_logo_stainiq
postnl-logo-stainiq

Service